nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Flessen, buidels en amuletten

Een mojo is een toverbuidel of magische buidel, afkomstig uit de Afrikaans-Amerikaanse Hoodoo traditie. Het is een flanellen zakje met daarin een of meer magische voorwerpen. Het woord wordt door sommigen gezien als een verbastering van het Engels woord "magic", maar het is meer waarschijnlijk gerelateerd aan de West-Afrikaanse woord "mojuba," wat gebed of petitie betekend. Een mojo wordt gezien als magie die je bij je draagt.


Traditionele mojo's

Hoewel de traditionele Hoodoo mojo's zijn gemaakt van rode flanel, tegenwoordig is het meer gebruikelijk om de Europese magische traditie van kleur-symboliek aan te houden. Men gebruikt groene flanel/ stof voor een geld mojo, wit voor een baby blessing mojo, rood voor een liefde mojo, lichtblauw voor een mojo voor een vredig huis, enzovoort. Leren mojo's worden ook gezien, maar veel minder vaak dan flanel. Deze worden geassocieerd met West-Indische obeah, een andere vorm van volksmagie en nauw verwant aan Afro-Amerikaanse hoodoo. De inhoud van de mojo is passend bij het magische doel. Dus een mojo voor liefde heeft een andere inhoud dan een mojo voor bescherming.

 
Het maken van een Mojo

Het maken van een mojo is een specialiteit binnen Hoodoo en is meer dan wat passende items in een zakje stoppen. Zij worden allen volgens een ritueel proces gemaakt  - ook in mojo's kun je de signatuur van rootworkers herkennen - gevuld en tot leven gebracht. Dit gaat door middel van blazen, rook, gebed en dergelijke. Een mojo bezielen is een belangrijke stap in het proces en dit maakt het verschil tussen een kruidenbuidel en een bezield voorwerp. Het is gebruikelijk om je mojo niet in het openbaar te laten zien en regelmatig energetisch te voeden met alcohol of parfum. Vanwege het magische proces van bezielen, zijn alle mojo's hier ondergebracht, onder de talisman magie.
 
 
Heksenflessen

Een heksenfles is een object welke energie aantrekt die je wilt en die positieve (lees toenemende) krachten stimuleert. De heksenfles kan de energie hebben van de wassende maan, welke aantrekt. Andere flessen weren energie af die je niet wenst en of beschermt je tegen zaken. De energie van de afnemende maan.

Van oudsher is deze vorm van magie een specialiteit op zich, in de oude grimoires is veel informatie te vinden over deze 'kunst'. Over het algemeen spreekt met over talisman magie en worden amuletten hierin meegenomen. Ik hou deze manier van werken ook aan. Alle flessen, talismans en amuletten op de website zijn volgens bovenstaande magische principes gemaakt.

 
Het maken van een heksenfles

Een goed gemaakte heksenfles is een combinatie van intentie, planeten, maanstanden en vaardigheid en ervaring van de maker. Je hebt dan een krachtige en machtige vorm van magie waarin verschillende facetten van het universum verbonden worden met het doel waarvoor je de heksenfles maakt. Sommigen maak je tijdens een specifiek uur, anderen kosten weken en soms maanden om te maken.

Meer lezen over mojo’s, flessen en amuletten? Lees er alles over in de blogjes over magische items. Allen worden hier in dezelfde gebruiksaanwijzing genoemd omdat het gebruik en de verzorging van allen vergelijkbaar zijn.
 
 

Verzorging en gebruik

Je werkt met een bezield voorwerp, dus het is belangrijk om de energie van het voorwerp te blijven voeden. Voor allen gelden de volgende basis regels:

 
Voeden

Plaats een glaasje likeur of water naast je buidel, fles of amulet. Je voed je voorwerp energetisch op deze manier, water heeft de eigenschap om ongewenste energie op te nemen. Zoete voeding zoals koekjes of chocolade is ook een mogelijkheid. Belangrijk hierin is om je gevoel te volgen. Een heksenfles om af te weren of te vervloeken zal eerder met zout, de eerste, of peper, de laatste gevoed worden. Ook voorwerpen als bloemen en foto’s van degene die je probeert te beïnvloeden zijn gebruikelijk.

Laden

Er zijn verschillende manieren om je voorwerp te laden. Bijvoorbeeld in het licht van de volle maan. Dit kun je gewoon binnenshuis doen als je geen tuin of balkon hebt, of als het regent. Hoewel je de volle maan niet altijd ziet, weet dat haar energie gewoon aanwezig is. Andere manieren van het opladen van je voorwerp zijn het plaatsen op aarde of de aarde van een plant of het plaatsen van een kristal naast je voorwerp. Deze versterken de energie.

Plaatsen en Dragen

Flessen plaats je op een tafeltje of kastje, buidels en amuletten draag je bij je. Als de werking voorbij is of je doel is bereikt dan is het gebruikelijk om je voorwerp te begraven. Trek je iets aan dan doe je dit dicht bij je huis. Wil je van iets af dan begraaf je het voorwerp zo ver mogelijk bij je huis vandaan. Ook hier krijg ik veel mails over. “ik heb geen fiets, geen bos in de buurt, wat als iemand me ziet. Hiervoor geld natuurlijk ook: “wat is het je waard?”. Heb je geen zin of tijd om er zelf energie en moeite in te steken dan is het doen van magisch werk waarschijnlijk niet voor jou.

Onderhouden voor langere tijd

Offers en voeding vervang je over het algemeen na een week. Wanneer je bloemen erbij gaan hangen, de vloeistof in je glaasje aan volume afneemt of een kleine rand achter laat dan is het tijd om offers en voeding te gaan vervangen.

Vloeistoffen, en zeker water, kunnen bubbeltjes laten zien. Dat is niet erg. Dit betekend dat energie haar werk doet. Zie je dit niet dan is het ook prima.
 Alle manuals:
 


Kom je er nog steeds niet uit? Vul dan het contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie!
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.